Metalliteollisuus

Tässä muutamia esimerkkejä tekemistämme metalliteollisuuden sovelluksista. Asiakkaan päätoimiala voi olla muukin kuin metalliteollisuus, mutta esimerkkikoneet tekevät metalliteollisuuden työtä.

Pienosien kokoonpanokone

Pienosien kokoonpanokone

Akselikoneet

Akselikone

Akselikone

Nämä koneet katkaisevat ja käsittelevät eripituisia akseleita. Osat tehdään pitkistä tangoista, jotka syötetään koneelle makasiinista tai jatkuvasta rullasta. 

Akselikone

Tällä koneella katkaistaan erimittaisia akselinpätkiä sekä jyrsitään akseleiden päät. Lisäksi akselin pää muokataan hydraulisella työkalulla. Toisessa tuotetyyppissä puristetaan akselin poikkitappi kiinni hydraulisella puristimella. Toinen puristin leimaa tuotekoodin tuotteeseen.

Pienosien jyrsinkone

Pienosien jyrsinkone

Tämä kone työstää pienosia, jotka syötetään tärypurkista pyöröpöydälle, jossa niitä jyrsitään ja tehdään laaduntarkistusta sekä muita työvaiheita.

Peltilinja

Peltilinja

Peltilinja voi valmistaa useita eri tuotteita suoraan peltirullasta. Peltilinja sisältää kymmeniä eri työkaluja pellin käsittelyyn ja ne voidaan tarvittaessa vaihtaa eri tuotteita varten. Tuotteet muokataan PC:n avulla. Mittalukuja voidaan myös muokata koneen kosketusnäytön avulla. Jatkuvassa tuotanto-ajossa kone toimii vain logiikan avulla. Peltilinjat voidaan myös varustaa robotilla. Robotti voi esimerkiksi asettaa peltilinjan valmistaman pellinpalan särmäyskoneeseen jatkokäsittelyä varten.

Kierrekone profiileille

Kierrekone profiileille

Tämä kone sahaa alumiiniprofiilista liittimen osia. Osiin porataan porausyksiköllä reiät. Sitten tehdään kierteitys servolla siirrettävällä kierreyksiköllä, jolloin ei tarvita eri nousuruuvia. Pelkkä kierretapin vaihto on riittävä, kun tehdään eri kierteitä.

Valaisinrunkojen saha

Valaisinrunkojen saha

Kone sahaa valaisinrunkoja alumiiniprofiilista. Samalla porataan johtojen läpiviennit ja muut reiät.

Muutama metalliteollisuuden referenssi: Abloy Oy  Ensto Finland Oy Lival Oy  Loval Oy  Meconet Oy